Zomerpasta met ricotta

430 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes en halveer deze. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine in 3 min. rondom bruin.

  2. Pers de knoflook, voeg toe en bak 1 min. mee. Snijd de tomaten in parten, voeg toe en bak 5 min. mee. Neem de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes en de kappertjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Meng de spaghetti met de groenten en verdeel over borden. Serveer met de ricotta.

  • variatietipVoor een iets krachtiger smaak kun je de ricotta vervangen door 1 bol mozzarella (zakje 125 g). Snijd de mozzarella in kleine stukjes en voeg met de spaghetti toe aan de groenten.

Zomerpasta met ricotta

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig