Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, snijd daarna in partjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.
Mozzarella-pastasalade met spekjes
Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.
- serveertipVerdeel eerst 1 zak rucola (75 g) over de borden en dan pas de pasta, mozzarella, tomaten en avocado.
Mozzarella-pastasalade met spekjes
Instructievideo - 01:41 min.
Gerelateerde recepten
Mozzarella-pastasalade met spekjes
Even wegdromen bij een Italiaans zonnetje met deze verse maaltijdsalade.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel, snijd daarna in partjes. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. uit. Neem de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng op smaak met peper. Giet de pasta af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Verdeel de pasta met de mozzarella, tomaten en avocado over de borden. Strooi de spekreepjes erover en serveer.
serveertip:Verdeel eerst 1 zak rucola (75 g) over de borden en dan pas de pasta, mozzarella, tomaten en avocado.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g penne
1 avocado
5 trostomaten
200 g mozzarella
1 el traditionele olijfolie
125 g Provençaalse magere spekreepjes
1 tl verse tijm