Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Schil de oranje schil en het wit van de sinaasappels met een scherp mes en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes. Vang het sap op.
Hak de walnoten grof. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, de azijn, het sinaasappelsap en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het witlof en de sinaasappel op een schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met de walnoten. Maal er naar smaak chilipeper over.
Zomerse salade van witlof en sinaasappel
Frisse salade voor lange, zomerse avonden aan de tuintafel.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Zomerse salade van witlof en sinaasappel
Frisse salade voor lange, zomerse avonden aan de tuintafel.

bijgerecht
6 personen
200 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Schil de oranje schil en het wit van de sinaasappels met een scherp mes en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes. Vang het sap op.
Hak de walnoten grof. Verhit een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, de azijn, het sinaasappelsap en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg het witlof en de sinaasappel op een schaal. Schenk de dressing erover en bestrooi met de walnoten. Maal er naar smaak chilipeper over.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
4 struiken witlof
2 grote handsinaasappels
50 g ongebrande walnoten
5 el olijfolie extra vierge
2 el witte wijnazijn
1 teen knoflook
1 tl gemalen chilipeper