Spaghetti alla carbonara
Pasta carbonara zoals hij hoort: zonder room, met ei en kaas.
Aan de slag
Snijd het spek eerst in plakken en daarna in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.
Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Spaghetti carbonara maken
Instructievideo - 00:44 min.
Spaghetti alla carbonara
Pasta carbonara zoals hij hoort: zonder room, met ei en kaas.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006664_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het spek eerst in plakken en daarna in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.
Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g gerookt ontbijtspek
25 g ongezouten roomboter
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
2 middelgrote eieren
300 g spaghetti
50 g Parmigiano Reggiano
50 g Pecorino Romano
1 tl versgemalen zwarte peper