Falafel met tuinbonen-muntcouscous
Aan de slag
Snipper de ui. Kook 500 ml water. Strooi de couscous in een schaal en schenk het water erop. Laat 5 min. wellen. Roer de korrels met een vork los. Verhit olie in een koekenpan en bak de falafel 3-4 min.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uien 1 min. Voeg de bevroren tuinbonen toe en bak in 4-5 min. warm en beetgaar. Schep er de couscous door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
Schep de couscous in diepe borden en leg er de falafel bij.
Falafel met tuinbonen-muntcouscous
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014564_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Kook 500 ml water. Strooi de couscous in een schaal en schenk het water erop. Laat 5 min. wellen. Roer de korrels met een vork los. Verhit olie in een koekenpan en bak de falafel 3-4 min.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uien 1 min. Voeg de bevroren tuinbonen toe en bak in 4-5 min. warm en beetgaar. Schep er de couscous door en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de munt, peper en zout.
Schep de couscous in diepe borden en leg er de falafel bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 rode uien
300 g couscous
3 el traditionele olijfolie
400 g falafel
300 g diepvries tuinbonen
2 tl verse munt