Kook de Farfalle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Was en halveer de tomaatjes. Snipper de ui.
Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng de farfalle met de twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Italiaanse maaltijdsalade
Met zoete tomaten en romige mozzarella: alsof je in Toscane zit.
- combinatietipLekker met focacciabrood, besprenkeld met bread dipping olijfolie.
- variatietipIn plaats van bread dipping olie, kan ook olijfolie extra vierge zonder kruiden gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Italiaanse maaltijdsalade
Met zoete tomaten en romige mozzarella: alsof je in Toscane zit.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de Farfalle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Was en halveer de tomaatjes. Snipper de ui.
Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng de farfalle met de twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:Lekker met focacciabrood, besprenkeld met bread dipping olijfolie.
variatietip:In plaats van bread dipping olie, kan ook olijfolie extra vierge zonder kruiden gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g farfalle
500 g cherrytomaten
½ ui
250 g mozzarella
50 g groene olijven zonder pit
6 zongedroogde tomaten in olie
5 ml olijfolie extra vierge