Romige spinazielasagne
Deze lasagne met spinazie is superromig door de saus met gehakt, tomaat, zuivelspread en kaas. Lekker met een knapperig kaaslaagje bovenop!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, Provençaalse kruiden en het gehakt toe. Bak het gehakt 4 min. rul. Voeg de tomatenblokjes en spinazie toe en kook 5-7 min. Meng de melk en ⅔ van de zuivelspread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de zuivelspread met de helft van de geraspte kaas.
Maak om en om laagjes in de ovenschaal van de lasagnesaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje zuivelspread-kaasmengsel.
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 45 min. in de oven. Verwijder de folie en bak nog 10-15 min. Haal uit de oven, laat 5 min. rusten voor serveren.
Romige spinazielasagne
Deze lasagne met spinazie is superromig door de saus met gehakt, tomaat, zuivelspread en kaas. Lekker met een knapperig kaaslaagje bovenop!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184692_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, Provençaalse kruiden en het gehakt toe. Bak het gehakt 4 min. rul. Voeg de tomatenblokjes en spinazie toe en kook 5-7 min. Meng de melk en ⅔ van de zuivelspread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de zuivelspread met de helft van de geraspte kaas.
Maak om en om laagjes in de ovenschaal van de lasagnesaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje zuivelspread-kaasmengsel.
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 45 min. in de oven. Verwijder de folie en bak nog 10-15 min. Haal uit de oven, laat 5 min. rusten voor serveren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g rode uien
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden in zakje
300 g half-om-halfgehakt
400 g tomatenblokjes in blik
700 g diepvries spinazie
200 ml halfvolle melk
200 g zuivelspread naturel
150 g De Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 45+
9 lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)