Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 300 g wortel grof en kook 4 min. Giet af en laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Meng met de wortel, kaas, bosui, basilicum en peper en zout naar smaak.
Meng de boter, pesto en 1 el olie. Bestrijk al het deeg hiermee en maak 2 stapeltjes van 5 plakjes.
Verdeel het wortelmengsel over de stapeltjes, vouw er pakketjes van en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 1 el olie en strooi het sesamzaad erover.
Bak de pakketjes ca. 30 min. in de oven. Snijd ze doormidden en serveer. Lekker met tomatensalade.
Filopakketje met wortel en kaas
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Gerelateerde recepten
Filopakketje met wortel en kaas

hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 300 g wortel grof en kook 4 min. Giet af en laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Meng met de wortel, kaas, bosui, basilicum en peper en zout naar smaak.
Meng de boter, pesto en 1 el olie. Bestrijk al het deeg hiermee en maak 2 stapeltjes van 5 plakjes.
Verdeel het wortelmengsel over de stapeltjes, vouw er pakketjes van en leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 1 el olie en strooi het sesamzaad erover.
Bak de pakketjes ca. 30 min. in de oven. Snijd ze doormidden en serveer. Lekker met tomatensalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bos peen
1 bakje pijnboompitten
1 pakje witte kaasblokjes
1 zakje bosui
4 takjes basilicum
40 g boter
1 el pesto alla genovese
2 el olijfolie
1 pak filodeeg
3 tl sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier