Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Verdeel de vis in stukken.
Snipper de ui. Snijd de courgette in halve plakken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto, crème fraîche en het water toe. Roer glad en breng tegen de kook.
Draai het vuur laag en schep de zalm en de bevroren erwten erdoor. Verwarm 5-6 min. op laag vuur tot de erwten beetgaar zijn. Giet de spaghettini af en schep door de saus. Verdeel de spaghettini over diepe borden.
Romige spaghettini met zalm en pesto
Lekker stevig pastagerecht met zalm en groene groenten.
- variatietipVervang de zalm door 2 blikjes tonijn in water (à 185 g).
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Gerelateerde recepten
Romige spaghettini met zalm en pesto
Lekker stevig pastagerecht met zalm en groene groenten.

hoofdgerecht
4 personen
745 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Verdeel de vis in stukken.
Snipper de ui. Snijd de courgette in halve plakken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto, crème fraîche en het water toe. Roer glad en breng tegen de kook.
Draai het vuur laag en schep de zalm en de bevroren erwten erdoor. Verwarm 5-6 min. op laag vuur tot de erwten beetgaar zijn. Giet de spaghettini af en schep door de saus. Verdeel de spaghettini over diepe borden.
variatietip:Vervang de zalm door 2 blikjes tonijn in water (à 185 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghettini
418 g wilde roze zalm in blik
1 ui
1 courgette
2 el traditionele olijfolie
2 el pesto rosso
200 g crème fraîche
100 ml kraanwater
300 g fijne diepvries tuinerwten