Spaanse aardappeltjes met slacarree
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.
Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.
Spaanse aardappeltjes met slacarree
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014580_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelblokjes 10 min. in weinig water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 6 min. beetgaar.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de slacarrees in 10 min. aan beide kanten gaar en bruin; keer regelmatig. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aardappeltjes in 4-5 min. goudbruin. Schep de paprikapoeder, de knoflook en de plakjes olijf door de aardappelblokjes en bak nog 1 min. op laag vuur.
Verdeel de slacarrees over 4 borden, schep de aardappelblokjes erbij. Serveer met de sperziebonen en de aïoli.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg vastkokende aardappelen
2 x 400 g sperziebonen
4 el olijfolie
2 schaaltjes sla
2 tl milde paprikapoeder
2 tenen knoflook
½ potje zwarte olijven
3 el aïoli