Broccoli quiche
Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek?
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Zorg dat de roombrie koud is. Laat het deeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk papierpapier in de vorm en vul gelijkmatig met de blindbakvulling. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven (blindbakken). Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog ca. 15 min.
Snijd ondertussen de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de rest in roosjes van 2 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
Snijd de brie in blokjes van 1 cm. Doe de helft met de eieren, slagroom, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.
Verdeel de broccoli over de bodem. Schenk het room-briemengsel in de quichevorm. Verdeel de rest van de brie en cashewnoten erover en bak 45-50 min. in de oven. Laat 30-60 min. afkoelen voor serveren.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Broccoli quiche
Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek?
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 180 °C. Zorg dat de roombrie koud is. Laat het deeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk papierpapier in de vorm en vul gelijkmatig met de blindbakvulling. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven (blindbakken). Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog ca. 15 min.
Snijd ondertussen de stronk van de broccoli, schil met een dunschiller en snijd in halve plakjes van 1 cm. Snijd de rest in roosjes van 2 cm. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en laat goed uitlekken.
Snijd de brie in blokjes van 1 cm. Doe de helft met de eieren, slagroom, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.
Verdeel de broccoli over de bodem. Schenk het room-briemengsel in de quichevorm. Verdeel de rest van de brie en cashewnoten erover en bak 45-50 min. in de oven. Laat 30-60 min. afkoelen voor serveren.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g roombrie
5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
500 g broccoli
3 middelgrote scharreleieren
200 ml verse slagroom
75 g ongezouten cashewnoten
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling
dunschiller
staafmixer met hoge beker