Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango. Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes. Snijd minder mooie plakken in stukjes.
Rasp de gele schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap. Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs. Verdeel de mango erover. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.
Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs
- algemeenDe rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.
Gerelateerde recepten
Mango met rode peper, passievrucht en citroenijs

nagerecht
4 personen
190 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango. Schil de stukken fruit en snijd ze in lange dunne plakjes. Snijd minder mooie plakken in stukjes.
Rasp de gele schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
Meng in een kom de mango met de suiker, de rode peper, de limoenrasp en naar smaak limoensap. Dek de kom af, zet hem in de koelkast en laat de smaken in minimaal 1 uur intrekken.
Schep op 4 bordjes of in 4 kommen een flinke bol citroenijs. Verdeel de mango erover. Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees over de salade.
algemeen:De rode peper geeft dit friszoete toetje een verrassende oppepper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rijpe mango's
1 limoen
½ rode peper
1 el suiker
500 ml citroen
2 passievruchten