Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng een andere steelpan met een laagje water aan de kook.
Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe, zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.
Pocheer de eieren in 3 min. in water met de rest van de azijn. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rooster het brood. Leg de eieren op de getoaste broodjes, klop de saus los schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Eggs benedict
Een klassieker die niet mag ontbreken bij de brunch: eggs benedict met geroosterd brood en een gepocheerd eitje.
- algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- variatietipProbeer ook eens eggs benedict met zalm.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Eggs benedict
Instructievideo - 02:26 min.
Gerelateerde recepten
Eggs benedict
Een klassieker die niet mag ontbreken bij de brunch: eggs benedict met geroosterd brood en een gepocheerd eitje.

4 personen
480 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Breng een andere steelpan met een laagje water aan de kook.
Splits ⅓ van de eieren. Doe de eidooiers in een hittebestendige kom die in de steelpan past en het water niet raakt (au bain-marie). Voeg de helft van de dragonazijn en de mosterd toe, zet de kom op de steelpan en klop de eidooiers met een garde los, totdat het mengsel iets warmer is dan kamertemperatuur (nog niet lauwwarm).
Voeg al kloppend druppelsgewijs de gesmolten boter toe tot de saus de dikte heeft van mayonaise. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar houd de saus warm in de kom op de steelpan. Pers de halve citroen uit. Klop een ½ el citroensap (per 4 personen) door de hollandaisesaus.
Pocheer de eieren in 3 min. in water met de rest van de azijn. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rooster het brood. Leg de eieren op de getoaste broodjes, klop de saus los schep over de eieren. Bestrooi met (versgemalen) peper.
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
variatietip:Probeer ook eens eggs benedict met zalm (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R803606).
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
150 g ongezouten roomboter
6 middelgrote eieren
2 el dragonazijn
2 tl Franse mosterd
½ citroen
4 sneetjes boule beurre brood