Kook in een pan de sperziebonen in ruim water met zout in ca.10 min. beetgaar. Giet de bonen in een vergiet af en laat ze 5 min. afkoelen.
Meng intussen in een ruime schaal de azijn met de ui en marineer de ui 5 minuten. Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
Schep de bonen, kaas en het basilicum door de azijn. Dek de schaaf af en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
Neem de salade ca. 20 min. voor gebruik uit de koelkast. Lekker bij gegrilde kip of varkensvlees.
Sperziebonensalade met kaas en basilicum
- algemeenDeze salade is ideaal als picknickgerecht. Geef er dan grof boerenbrood en zoete zomerse cherrytomaatjes bij.
Gerelateerde recepten
Sperziebonensalade met kaas en basilicum

bijgerecht
4 personen
255 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Kook in een pan de sperziebonen in ruim water met zout in ca.10 min. beetgaar. Giet de bonen in een vergiet af en laat ze 5 min. afkoelen.
Meng intussen in een ruime schaal de azijn met de ui en marineer de ui 5 minuten. Klop de olie en naar smaak zout en peper door de azijn.
Schep de bonen, kaas en het basilicum door de azijn. Dek de schaaf af en laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
Neem de salade ca. 20 min. voor gebruik uit de koelkast. Lekker bij gegrilde kip of varkensvlees.
algemeen:Deze salade is ideaal als picknickgerecht. Geef er dan grof boerenbrood en zoete zomerse cherrytomaatjes bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sperziebonen
1 rode ui
2 el rodewijnazijn
6 el olijfolie extra vierge
100 g witte kaasblokjes
2 el basilicum