Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in parten.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg op het bakpapier. Laat een rand van ca. 2 cm vrij. Bestrooi de pruimen met de poedersuiker en verdeel de botervlokjes over de pruimen.
Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de taart 15 minuten.
Hak intussen de pecannoten fijn en verkruimel de limoenkoekjes. Meng ze samen.
Neem de taart uit de oven, strooi de koek-notenkruimels over de pruimen en bak de taart in nog ca. 5 min. gaar. Serveer de taart lauwwarm. Vers is hij het lekkerst.
Pruimentaart met pecankruimels
- algemeenVervang voor een Italiaans tintje de pecannoten door gehakte amandelen en de limoenkoekjes door amaretti.
- algemeenEen heerlijke en makkelijke taart. Gebruik wel stevige pruimen, bijvoorbeeld Reine Victoria. De bodem kan anders te vochtig, dus niet krokant worden.
Gerelateerde recepten
Pruimentaart met pecankruimels

nagerecht
8 porties
250 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in parten.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg op het bakpapier. Laat een rand van ca. 2 cm vrij. Bestrooi de pruimen met de poedersuiker en verdeel de botervlokjes over de pruimen.
Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de taart 15 minuten.
Hak intussen de pecannoten fijn en verkruimel de limoenkoekjes. Meng ze samen.
Neem de taart uit de oven, strooi de koek-notenkruimels over de pruimen en bak de taart in nog ca. 5 min. gaar. Serveer de taart lauwwarm. Vers is hij het lekkerst.
algemeen:Vervang voor een Italiaans tintje de pecannoten door gehakte amandelen en de limoenkoekjes door amaretti.
algemeen:Een heerlijke en makkelijke taart. Gebruik wel stevige pruimen, bijvoorbeeld Reine Victoria. De bodem kan anders te vochtig, dus niet krokant worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
500 g pruimen
1 bladerdeeg
4 el poedersuiker
40 g boter
50 g pecannoten
6 limoen
Dit heb je nodig
bakpapier