Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de springvorm met het deeg. Bak het deeg 8 min. in de oven.
Maak de prei schoon en snijd in schuine ringen van 2 cm. Verhit de olie en bak de prei 3 min. Druk in een vergiet het vocht uit de prei en verdeel de prei over de vorm.
Klop de eieren los met de melk. Snijd de brie in kleine stukjes. Roer de brie, geraspte kaas en de roomkaas door het mengsel van de eieren en melk. Breng op smaak met peper.
Schep het mengsel over de prei in de springvorm. Bak in ca. 30 min. goudbruin in de oven.
Kaas-preitaart
Een perfecte combinatie: de lichte uismaak van prei, romige brie en pittige belegen kaas.
- combinatietipLekker met een salade van Chinese kool en vinaigrette.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Gerelateerde recepten
Kaas-preitaart
Een perfecte combinatie: de lichte uismaak van prei, romige brie en pittige belegen kaas.

hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de springvorm met het deeg. Bak het deeg 8 min. in de oven.
Maak de prei schoon en snijd in schuine ringen van 2 cm. Verhit de olie en bak de prei 3 min. Druk in een vergiet het vocht uit de prei en verdeel de prei over de vorm.
Klop de eieren los met de melk. Snijd de brie in kleine stukjes. Roer de brie, geraspte kaas en de roomkaas door het mengsel van de eieren en melk. Breng op smaak met peper.
Schep het mengsel over de prei in de springvorm. Bak in ca. 30 min. goudbruin in de oven.
combinatietip:Lekker met een salade van Chinese kool en vinaigrette.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 plakjes deeg voor hartige taart
15 g ongezouten roomboter
600 g preien
1 el traditionele olijfolie
4 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
200 g roombrie
100 g geraspte extra belegen kaas
125 g verse roomkaas met kruiden
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 26 cm)
bakpapier