Cake in blokjes snijden en over coupes verdelen. Sherry erover sprenkelen. 1 Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan sap met rasp en suiker aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakjes snijden. Plakjes ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Plakjes sinaasappel op cake in coupes leggen en siroop erover verdelen. Laten afkoelen. Marmelade door kwark roeren. Slagroom stijf kloppen en door kwark scheppen. Kwarkmengsel op sinaasappel in coupes scheppen. Coupes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen.
Amandelen over roomkwark strooien.
- algemeenKwark en slagroom zijn ook verkrijgbaar van AH Biologisch. Gebruik, indien aanwezig, eventueel biologische sinaasappels.
Gerelateerde recepten
Sinaasappeltrifle

nagerecht
4 personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Cake in blokjes snijden en over coupes verdelen. Sherry erover sprenkelen. 1 Sinaasappel goed schoonboenen en schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan sap met rasp en suiker aan de kook brengen en op laag vuur ca. 5 minuten laten inkoken. Intussen rest van sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakjes snijden. Plakjes ca. 2 minuten in siroop verwarmen. Plakjes sinaasappel op cake in coupes leggen en siroop erover verdelen. Laten afkoelen. Marmelade door kwark roeren. Slagroom stijf kloppen en door kwark scheppen. Kwarkmengsel op sinaasappel in coupes scheppen. Coupes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen.
Amandelen over roomkwark strooien.
algemeen:Kwark en slagroom zijn ook verkrijgbaar van AH Biologisch. Gebruik, indien aanwezig, eventueel biologische sinaasappels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ roomboter bitterkoekjescake
6 eetlepels cream sherry
3 sinaasappels
50 g suiker
6 eetlepels sinaasappelmarmelade
200 g magere kwark
1 bekertje slagroom
2 eetlepels amandelschaafsel
Dit heb je nodig
wijde ijscoupes inhoud ca. 3 dl