Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.
Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.
Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.
Rodekoolschotel met uiengehakt
Hollandse schotel met vegetarisch gehakt.
- bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Gerelateerde recepten
Rodekoolschotel met uiengehakt
Hollandse schotel met vegetarisch gehakt.

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappelen. Snijd ze in vieren en kook ze in 20 min. gaar.
Snijd de ui in parten. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 3 min. Roer het gehakt, de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover.
Stamp de aardappelen met de pureestamper tot puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de rodekool. Verdeel de blokjes boter over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel ca. 30 min. in de oven tot de puree goudbruin is.
bereidingstip:De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
4 uien
2 el traditionele olijfolie
350 g Garden Gourmet fijngehakt
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
1½ kg rodekool met appel in pot
30 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 25 cm)
pureestamper