Open lasagne met groene groenten
Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen!
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.
Open lasagne met groene groenten
Instructievideo - 03:08 min.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Open lasagne met groene groenten
Geen ovenschaal, maar gestapeld op je bord, niks te verbergen!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_069156_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze 3 min. in ruim water. Voeg de sugarsnaps en tuinerwten toe en kook 2 min. mee. Giet af.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng in een steelpan het citroenrasp en -sap tegen de kook aan. Voeg de mascarpone en slagroom toe en draai het vuur laag. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een tang uit de pan en besprenkel met de olie.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes. Leg op elk bord 1 lasagneblad. Bedek met de helft van de groenten en 1/3 van de citroensaus. Leg hier 1 lasagneblad, de rest van de groenten, 1/3 van de citroensaus en de helft van het basilicum op. Dek af met 1 lasagneblad, de rest van de citroensaus, de rest van het basilicum en bestrooi met de peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g broccoli
200 g verse sugarsnaps
225 g diepvries tuinerwten
1 citroen
250 g mascarpone
125 ml verse slagroom
250 g verse lasagnebladen
2 el traditionele olijfolie
15 g verse basilicum
1 tl 4-seizoenenpeper