Gevulde aardappel
Een heerlijk ovenhapje met bieslook en kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Verpak ze ruim in aluminiumfolie en pof de aardappelen in het midden van de oven in ca. 1 ½ uur gaar. Prik met een vork in, wanneer de aardappelen weinig weerstand geven zijn ze gaar.
Laat de aardappelen buiten de oven iets afkoelen. Snijd doormidden en schep het kruim uit de schil. Houd de schil heel. Laat de oven aan.
Snijd de bieslook fijn. Stamp het kruim met de boter, crème fraîche, kaas en bieslook met de pureestamper tot een grove puree. Klop het ei los. Roer het ei erdoor en schep in de aardappelschillen. Zet het in de oven en bak nog ca. 15 min. tot de vulling goudbruin is.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Gevulde aardappel
Een heerlijk ovenhapje met bieslook en kaas.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006920_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
370 kcal
15 min. bereiden
105 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Verpak ze ruim in aluminiumfolie en pof de aardappelen in het midden van de oven in ca. 1 ½ uur gaar. Prik met een vork in, wanneer de aardappelen weinig weerstand geven zijn ze gaar.
Laat de aardappelen buiten de oven iets afkoelen. Snijd doormidden en schep het kruim uit de schil. Houd de schil heel. Laat de oven aan.
Snijd de bieslook fijn. Stamp het kruim met de boter, crème fraîche, kaas en bieslook met de pureestamper tot een grove puree. Klop het ei los. Roer het ei erdoor en schep in de aardappelschillen. Zet het in de oven en bak nog ca. 15 min. tot de vulling goudbruin is.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)4 grote kruimige aardappelen
10 g verse bieslook
25 g ongezouten roomboter
125 g crème fraîche
100 g geraspte jong belegen kaas 50+
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
aardappelstamper