Koolsalade
Liefhebber van knapperig en volle smaken? Dan is dit jouw salade.
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de kool en snijd de kool, bij voorkeur met een mandoline, in flinterdunne plakjes. Meng 2 el vocht uit de pot augurken (per 4 personen), de azijn, mosterd en olie tot een dressing en masseer met schone handen door de kool.
Snijd de appel in 4 parten, snijd de parten in dunne plakken en de plakken in dunne repen. Snijd de bosui in flinterdunne, schuine ringen. Snijd de augurken in dunne plakjes. Snijd de peterselie fijn.
Meng de appel, bosui, augurk en peterselie door de kool en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Koolsalade
Liefhebber van knapperig en volle smaken? Dan is dit jouw salade.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198305_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
130 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de kool en snijd de kool, bij voorkeur met een mandoline, in flinterdunne plakjes. Meng 2 el vocht uit de pot augurken (per 4 personen), de azijn, mosterd en olie tot een dressing en masseer met schone handen door de kool.
Snijd de appel in 4 parten, snijd de parten in dunne plakken en de plakken in dunne repen. Snijd de bosui in flinterdunne, schuine ringen. Snijd de augurken in dunne plakjes. Snijd de peterselie fijn.
Meng de appel, bosui, augurk en peterselie door de kool en breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)600 g witte kool
75 g zoetzure augurken
1 el wittewijnazijn
1 el grove mosterd
2 el extra vierge olijfolie
1 appel
2 bosuitjes
7½ g verse peterselie