Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit, doe in een kom en voeg het gehakt toe. Meng het ei, 3/4 van de bieslook, de garnalen en peper en zout naar smaak erdoor. Kneed goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Laat ze op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bestrooi voor serveren met de rest van de bieslook. Lekker met bonensalade en kerriekrieltjes (recepten elders op ah.nl/recepten).
- algemeenU kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Gehaktballetjes in tomatensaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
Gerelateerde recepten
Gehaktbal met garnalen

bijgerecht
4 personen
480 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Week het brood 2 min. in de melk. Knijp uit, doe in een kom en voeg het gehakt toe. Meng het ei, 3/4 van de bieslook, de garnalen en peper en zout naar smaak erdoor. Kneed goed door.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Laat ze op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bestrooi voor serveren met de rest van de bieslook. Lekker met bonensalade en kerriekrieltjes (recepten elders op ah.nl/recepten).
algemeen:U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ze in ca. 10 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sneetje witbrood
100 ml halfvolle melk
500 g gehakt
1 ei
1 bakje bieslook
1 bakje Hollandse garnalen
50 g boter