Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Kook ondertussen de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar en snijd de krop sla in reepjes. Schep de tuinerwten met de slareepjes door de puree. Snijd de munt in reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en de worstjes over borden. Serveer direct zodat de sla knapperig blijft.
- variatietipSnijd de rest van de ijsbergsla en de munt in reepjes en meng met 1 in plakjes gesneden komkommer. Lekker met yoghurt sladressing (fles 450 ml).
Gerelateerde recepten
Zomerstamppotje

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Kook ondertussen de bevroren tuinerwten in 3 min. beetgaar en snijd de krop sla in reepjes. Schep de tuinerwten met de slareepjes door de puree. Snijd de munt in reepjes en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en de worstjes over borden. Serveer direct zodat de sla knapperig blijft.
variatietip:Snijd de rest van de ijsbergsla en de munt in reepjes en meng met 1 in plakjes gesneden komkommer. Lekker met yoghurt sladressing (fles 450 ml).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
50 g ongezouten roomboter
300 g runderchipolata
100 ml halfvolle melk
300 g diepvries tuinerwten
1 krop ijsbergsla
8 g verse munt
Dit heb je nodig
pureestamper