Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap, 3 el suiker en 4 el water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 4 min. op laag vuur inkoken. Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel de yoghurt en de rest van de gepureerde aardbeien er luchtig door. Schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat in ca. 3 uur in de diepvries hard worden.
Leg op elk bord een wafel, verdeel het ijs erover en dek af met de rest van de wafels. Schenk de saus erover. Snijd de rest van de aardbeien in parten en leg die op de saus.
- algemeenU kunt het ijs maximaal 2 dagen van tevoren bereiden en in de vriezer bewaren.
Gerelateerde recepten
Aardbeienyoghurtijs

nagerecht
4 personen
460 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap, 3 el suiker en 4 el water in een pan en breng aan de kook. Laat ca. 4 min. op laag vuur inkoken. Laat afkoelen.
Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel de yoghurt en de rest van de gepureerde aardbeien er luchtig door. Schep het mengsel in de diepvriesdoos en laat in ca. 3 uur in de diepvries hard worden.
Leg op elk bord een wafel, verdeel het ijs erover en dek af met de rest van de wafels. Schenk de saus erover. Snijd de rest van de aardbeien in parten en leg die op de saus.
algemeen:U kunt het ijs maximaal 2 dagen van tevoren bereiden en in de vriezer bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ bak aardbeien
1 citroen
5 el suiker
1 beker slagroom
200 g Griekse yoghurt
8 galette wafels
Dit heb je nodig
diepvriesbak, keukenmachine