Gebakken scholfilet met oranje topping

260 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Wrijf de scholfilets in met zout en een klein beetje citroensap en leg ze ca. 1 uur in de koelkast, zodat de visfilets lekker stevig worden.

  2. Meng de stukjes ananas met de peterselie, gembersiroop en 1 el olie door de peenjulienne. Breng de topping op smaak met citroensap, zout en peper en laat de smaken ca. 1 uur intrekken.

  3. Dep de visfilets droog. Strooi de bloem in een bord, wentel de visfilets erdoor en schud de overtollige bloem er weer af.

  4. Verhit de resterende 2 el olie een ruime koekenpan (of 2 kleinere pannen) met antiaanbaklaag. Leg de scholfilets in de pan en bak ze op tamelijk hoog vuur 2 min., keer ze en bak de andere kant ook 2 minuten.

  5. Verdeel de scholfilets over 4 warme borden. Schep er een lepel van de topping op en geeft de rest apart erbij. Lekker met gebakken aardappeltjes en snijbonen met citroen.

  • algemeenIn de paaitijd van januari t/m maart is scholfilet niet vers verkrijgbaar. Kies dan voor pangasiusfilet.

Gebakken scholfilet met oranje topping

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig