Gebakken scholfilet met oranje topping
Aan de slag
Wrijf de scholfilets in met zout en een klein beetje citroensap en leg ze ca. 1 uur in de koelkast, zodat de visfilets lekker stevig worden.
Meng de stukjes ananas met de peterselie, gembersiroop en 1 el olie door de peenjulienne. Breng de topping op smaak met citroensap, zout en peper en laat de smaken ca. 1 uur intrekken.
Dep de visfilets droog. Strooi de bloem in een bord, wentel de visfilets erdoor en schud de overtollige bloem er weer af.
Verhit de resterende 2 el olie een ruime koekenpan (of 2 kleinere pannen) met antiaanbaklaag. Leg de scholfilets in de pan en bak ze op tamelijk hoog vuur 2 min., keer ze en bak de andere kant ook 2 minuten.
Verdeel de scholfilets over 4 warme borden. Schep er een lepel van de topping op en geeft de rest apart erbij. Lekker met gebakken aardappeltjes en snijbonen met citroen.
Gebakken scholfilet met oranje topping
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030680_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Wrijf de scholfilets in met zout en een klein beetje citroensap en leg ze ca. 1 uur in de koelkast, zodat de visfilets lekker stevig worden.
Meng de stukjes ananas met de peterselie, gembersiroop en 1 el olie door de peenjulienne. Breng de topping op smaak met citroensap, zout en peper en laat de smaken ca. 1 uur intrekken.
Dep de visfilets droog. Strooi de bloem in een bord, wentel de visfilets erdoor en schud de overtollige bloem er weer af.
Verhit de resterende 2 el olie een ruime koekenpan (of 2 kleinere pannen) met antiaanbaklaag. Leg de scholfilets in de pan en bak ze op tamelijk hoog vuur 2 min., keer ze en bak de andere kant ook 2 minuten.
Verdeel de scholfilets over 4 warme borden. Schep er een lepel van de topping op en geeft de rest apart erbij. Lekker met gebakken aardappeltjes en snijbonen met citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)500 g scholfilets
1 el citroensap
2 schijven ananas
2 el platte peterselie
1½ el gembersiroop
3 el olijfolie
1 zakje peen julienne
4 el bloem