Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Doe pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe het basilicum en de kaas erbij en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de uitgelekte olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.
Ovenkabeljauw met pesto
In de oven wordt de vis perfect gaar.
- combinatietipLekker met een groene salade.
- variatietipZongerijpte olijven smaken ook heerlijk in een Griekse salade.
Pesto maken
Instructievideo - 04:35 min.
Gerelateerde recepten
Ovenkabeljauw met pesto
In de oven wordt de vis perfect gaar.

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Doe pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe het basilicum en de kaas erbij en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de uitgelekte olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis ca. 15 min. in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.
combinatietip:Lekker met een groene salade.
variatietip:Zongerijpte olijven smaken ook heerlijk in een Griekse salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
65 g pijnboompitten
1 teen knoflook
25 g Parmigiano Reggiano
30 g verse basilicumblaadjes
5 el traditionele olijfolie
500 g verse kabeljauwfilets
500 g cherrytomaten aan de tak
90 g Taggia olijven
300 g tagliatelle
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)