Snijd de poten van de kip, en snijd ze op het gewricht doormidden zodat u twee drumsticks en twee dijstukken hebt. Snijd de vleugels van de kip en snijd de borst van het karkas. Bewaar het karkas. Bestrooi alles met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en braad de kip en het karkas in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de helft van de wijn, de halve bollen knoflook en rozemarijn toe en laat de kip zonder deksel in 1 uur gaar worden. Keer alles regelmatig en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Voeg iets wijn of bouillon toe als het droog wordt. Neem de stukken borst (de filets) en het karkas na 30 min. uit de pan als ze stevig aanvoelen en dus gaar zijn. Houd de filets apart. Neem de knoflook uit de pan als hij te donker wordt. Leg de filets terug in de pan als de rest van de kip gaar is. Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten met de deksel op de pan. Bestrooi met chilipeper naar smaak.
- algemeenRozemarijn is ook heerlijk in bijvoorbeeld tomatensoep.
Kip verdelen
Instructievideo - 01:04 min.
Arrosto morto van Toscha

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
1 uur 30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de poten van de kip, en snijd ze op het gewricht doormidden zodat u twee drumsticks en twee dijstukken hebt. Snijd de vleugels van de kip en snijd de borst van het karkas. Bewaar het karkas. Bestrooi alles met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en braad de kip en het karkas in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de helft van de wijn, de halve bollen knoflook en rozemarijn toe en laat de kip zonder deksel in 1 uur gaar worden. Keer alles regelmatig en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Voeg iets wijn of bouillon toe als het droog wordt. Neem de stukken borst (de filets) en het karkas na 30 min. uit de pan als ze stevig aanvoelen en dus gaar zijn. Houd de filets apart. Neem de knoflook uit de pan als hij te donker wordt. Leg de filets terug in de pan als de rest van de kip gaar is. Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten met de deksel op de pan. Bestrooi met chilipeper naar smaak.
algemeen:Rozemarijn is ook heerlijk in bijvoorbeeld tomatensoep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 hele kip
100 ml olijfolie
200 ml droge witte wijn
1 bol knoflook
½ bakje rozemarijn
200 ml kippenbouillon
0 chilipeper
Dit heb je nodig
keukenmachine