Witlof met peer

In suikerboter de oven in, dat geeft een heerlijk gekaramelliseerd laagje.

175 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de ovenschaal op een vlamverdeler op de kleinste pit. Smelt de boter in de schaal. Voeg de suiker toe en laat ook smelten.

  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Leg de witlofhelften met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Snijd de ongeschilde peren in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne parten. Leg ze tussen het witlof en bestrooi met de tijm en breng op smaak met peper en zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven gaar.

  • Witlof

    Instructievideo - 04:09 min.

Witlof met peer

In suikerboter de oven in, dat geeft een heerlijk gekaramelliseerd laagje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig