Snijd de artisjokharten in vieren. Pers 2 tenen knoflook en meng met 5 el olie. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in reepjes. Voeg met de rozemarijnnaaldjes toe aan de knoflookolie. Meng de artisjok erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Marineer minimaal 30 min.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met de rest van de olie. Rooster ze ca. 5 min. in de oven. Keer halverwege. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood ermee in. Verdeel de artisjok over het brood.
Gemarineerde artisjok op toast
- algemeenBak de rest van de rozemarijn mee met een karbonade voor een kruidige smaak.
- algemeen U kunt de artisjok 's middags al marineren. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijden
Instructievideo - 02:22 min.
Gerelateerde recepten
Gemarineerde artisjok op toast

4 personen
420 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Snijd de artisjokharten in vieren. Pers 2 tenen knoflook en meng met 5 el olie. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in reepjes. Voeg met de rozemarijnnaaldjes toe aan de knoflookolie. Meng de artisjok erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Marineer minimaal 30 min.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met de rest van de olie. Rooster ze ca. 5 min. in de oven. Keer halverwege. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood ermee in. Verdeel de artisjok over het brood.
algemeen:Bak de rest van de rozemarijn mee met een karbonade voor een kruidige smaak.
algemeen: U kunt de artisjok 's middags al marineren. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 blik artisjokharten
3 tenen knoflook
8 el olijfolie extra vierge
1 citroen
½ bakje rozemarijn
1 meergranen