Houd 4 blaadjes munt achter voor garnering. Pureer de halve peren met de siroop en de rest van de munt in de keukenmachine tot een gladde massa. Zet 3 uur afgedekt in de vriezer. Snijd de handpeer in stukjes en meng met de likeur. Laat 10 min. staan.
Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verdeel het ijs en de stukjes peer over 2 glazen. Garneer met het amandelschaafsel en de achtergehouden munt.
- algemeenEten er kinderen mee? Gebruik dan 1/2 el citroenlimonadesiroop in plaats van de likeur.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gerelateerde recepten
Peren-amandelcoupe

nagerecht
2 personen
160 kcal
15 min. bereiden
3 uur 10 min. wachten
Aan de slag
Houd 4 blaadjes munt achter voor garnering. Pureer de halve peren met de siroop en de rest van de munt in de keukenmachine tot een gladde massa. Zet 3 uur afgedekt in de vriezer. Snijd de handpeer in stukjes en meng met de likeur. Laat 10 min. staan.
Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Verdeel het ijs en de stukjes peer over 2 glazen. Garneer met het amandelschaafsel en de achtergehouden munt.
algemeen:Eten er kinderen mee? Gebruik dan 1/2 el citroenlimonadesiroop in plaats van de likeur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
½ bakje verse munt
½ blik halve peren op siroop
1 handpeer
3 el vanillelikeur
1 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
keukenmachine