Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover. Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met kibbeling.
- algemeenU kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Gerelateerde recepten
Aardappel en peen

bijgerecht
4 personen
315 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover. Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met kibbeling.
algemeen:U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
600 g winterpeen
2 uien
100 ml halfvolle melk
1 el gedroogde dragon
4 el paneermeel
40 g boter
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet, pureestamper