Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 15 min. bijna gaar.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de braadworsten in 5 min. bruin. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de tomaat en bonen toe. Leg de braadworsten terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 8 min. goudbruin en krokant. Verdeel de braadworsten met tomaat en bonen over 4 borden en serveer met de aardappelen. Lekker met fijngesneden peterselie.
- algemeenIn plaats van aardappelen kunt u dit gerecht ook serveren met knapperige sneetjes stokbrood om in de bonensaus te dippen.
Gerelateerde recepten
Braadworst met witte bonen

hoofdgerecht
6 personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 15 min. bijna gaar.
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de braadworsten in 5 min. bruin. Neem uit de pan. Bak de ui 2 min. in dezelfde pan. Voeg de tomaat en bonen toe. Leg de braadworsten terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 8 min. goudbruin en krokant. Verdeel de braadworsten met tomaat en bonen over 4 borden en serveer met de aardappelen. Lekker met fijngesneden peterselie.
algemeen:In plaats van aardappelen kunt u dit gerecht ook serveren met knapperige sneetjes stokbrood om in de bonensaus te dippen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
800 g aardappelen
4 el olijfolie
1 schaal runderbraadworst
2 uien
1 blik tomatenblokjes
1 potje witte bonen