Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix de bloem, poedersuiker, boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Vet de bakblik in en bekleed met het deeg. Zet ca. 20 min. in de oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak ca. 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog ca. 20 min. in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen.
Pecan pie
Pecannoten je lievelings? Dan moet je eens deze pecan pie proberen!
- bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Gerelateerde recepten
Pecan pie
Pecannoten je lievelings? Dan moet je eens deze pecan pie proberen!

12 personen
505 kcal
30 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix de bloem, poedersuiker, boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Vet de bakblik in en bekleed met het deeg. Zet ca. 20 min. in de oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak ca. 10 min. in de oven.
Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog ca. 20 min. in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoelen.
bewaartip:Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie op kamertemperatuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
250 g patent tarwebloem
100 g poedersuiker
250 g ongezouten roomboter
½ tl zout
280 g ongebrande pecannoten
150 g keukenstroop
75 g lichtbruine basterdsuiker
75 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaaltje (Ø 20 cm)
bakblik (20 x 30 cm)