Chocolade cupcakes

Zin in chocolade cupcakes? Met dit basisrecept heb je een goede start. Na het afkoelen hoef je ze alleen nog te decoreren. Ga jij bijvoorbeeld voor botercrème, meringue of chocolademousse?

325 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 40 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Klop met een mixer de boter met de suiker luchtig en lichtbruin.

  3. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige is opgenomen.

  4. Klop nog 2 min. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor. Voeg de melk toe en de pure en witte chocolade.

  5. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in 15-20 min. gaar. Laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm op een rooster afkoelen.

  6. Versier de cupcakes met botercrème, meringue of chocolademousse.

  • Au bain-marie smelten

    Instructievideo - 00:34 min.

Chocolade cupcakes

Zin in chocolade cupcakes? Met dit basisrecept heb je een goede start. Na het afkoelen hoef je ze alleen nog te decoreren. Ga jij bijvoorbeeld voor botercrème, meringue of chocolademousse?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig