Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed het bakblik met bakpapier.
Hak de chocolade en smelt met de boter op laag vuur. Klop de eieren met vanillesuiker en basterdsuiker in een kom luchtig. Roer de gesmolten chocoboter erdoor en voeg de amandelen, cranberry's en kersen toe. Meng er de bloem en het zout erdoor.
Schep het beslag in het bakblik. Bak 35-40 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Laat 1 uur afkoelen en stort op een plank. Snijd in vierkante stukken en bestrooi de brownies met poedersuiker.
Berry-cherry-brownies
Voor echte chocofans: extra pure brownie met rood fruit en amandelen.
- bereidingstipJe kunt de brownies 2 dagen van tevoren bereiden. Neem mee in het bakblik en snijd in stukken. Bestrooi met poedersuiker.
Berry cherry brownies
Instructievideo - 03:30 min.
Gerelateerde recepten
Berry-cherry-brownies
Voor echte chocofans: extra pure brownie met rood fruit en amandelen.

nagerecht
16 personen
360 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed het bakblik met bakpapier.
Hak de chocolade en smelt met de boter op laag vuur. Klop de eieren met vanillesuiker en basterdsuiker in een kom luchtig. Roer de gesmolten chocoboter erdoor en voeg de amandelen, cranberry's en kersen toe. Meng er de bloem en het zout erdoor.
Schep het beslag in het bakblik. Bak 35-40 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven. Laat 1 uur afkoelen en stort op een plank. Snijd in vierkante stukken en bestrooi de brownies met poedersuiker.
bereidingstip:Je kunt de brownies 2 dagen van tevoren bereiden. Neem mee in het bakblik en snijd in stukken. Bestrooi met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)
200 g ongebrande amandelen
350 g kersen in pot
200 g chocolade extra puur 72%
200 g ongezouten roomboter
300 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
4 middelgrote eieren
100 g tarwebloem
1 mespunt zout
150 g gedroogde cranberry's
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakblik (20 x 25 cm)