Ui pellen en snipperen. Munt- en korianderblaadjes van takjes halen en fijn knippen. In keukenmachine gehakt fijnmalen. Ui, kruiden, komijn, piment, zout, peper en olie erdoor mengen. Gehakt in 18 gelijke porties verdelen en elke portie tot balletje vormen. In lage ovenschaal leggen en minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven gehaktballetjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of koud serveren.
Gerelateerde recepten
Kruidige gehaktballetjes

bijgerecht
6 personen
170 kcal
35 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Munt- en korianderblaadjes van takjes halen en fijn knippen. In keukenmachine gehakt fijnmalen. Ui, kruiden, komijn, piment, zout, peper en olie erdoor mengen. Gehakt in 18 gelijke porties verdelen en elke portie tot balletje vormen. In lage ovenschaal leggen en minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 °C. In oven gehaktballetjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of koud serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 kleine ui
2 takjes munt
3 takjes verse koriander
400 g lams- en/of rundergehakt
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 theelepel gemalen piment
2 theelepels zout
0 (versgemalen) zwarte peper
2 eetlepels olijfolie classico
Dit heb je nodig
keukenmachine