Druiven in karamel met roomyoghurt
Aan de slag
Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.
Druiven in karamel met roomyoghurt
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001043_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
290 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Druiven wassen, van tros nemen en droogdeppen met keukenpapier. Sinaasappel uitpersen. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsap, suiker en kardemom al roerend aan de kook brengen. Ca. 4 minuten inkoken tot licht stroperige saus. Schenkstroop erdoor roeren en hete siroop door druiven scheppen. Minstens 1 uur laten intrekken.
Yoghurt en zure room met garde luchtig door elkaar kloppen. Druiven in siroop over 4 hoge glazen verdelen, 1 eetlepel bewaren. Roomyoghurt erop scheppen. Garneren met rest van druiven in siroop.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g pitloze druiven
1 sinaasappel
75 g suiker
1 mespunt gemalen kardemom
2 eetlepels schenkstroop
2 bakjes Griekse yoghurt
2 eetlepels zure room
Dit heb je nodig
keukenpapier