Laat de garnalen ontdooien. Zorg dat de eieren en het bruiswater ijskoud zijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd de bloemkool in kleinere roosjes van 2 cm. Dep de garnalen droog.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Splits ondertussen de eieren en doe de dooiers in een kom, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het bruiswater toe en klop met een garde los. Zeef de bloem en maizena erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Haal een kleine portie groenten door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2 min. goudbruin en haal met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle groenten en garnalen op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk.
Tempura
Tempura: groenten (en soms ook vis) in een knapperig jasje. We kennen het uit Japan -waar het overigens uitgesproken wordt als 'tenpura'- maar de roots van het gerecht zijn Portugees.
- combinatietipLekker met sojasaus om in te dippen.
- achtergrondinfoGyoza vindt zijn oorsprong in China, waarie jiaozi heet. Deze Japanse versie wordt aan één kant gebakken en daarna gestoomd. Er zijn veel variaties voor de vulling, zoals garnaal, groente of zoals
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Gerelateerde recepten
Tempura
Tempura: groenten (en soms ook vis) in een knapperig jasje. We kennen het uit Japan -waar het overigens uitgesproken wordt als 'tenpura'- maar de roots van het gerecht zijn Portugees.

6 personen
295 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Zorg dat de eieren en het bruiswater ijskoud zijn. Maak de sperziebonen schoon en snijd de bloemkool in kleinere roosjes van 2 cm. Dep de garnalen droog.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Splits ondertussen de eieren en doe de dooiers in een kom, de eiwitten worden niet gebruikt. Doe de ijsblokjes in een schone theedoek en sla met een pan tot kleine stukjes. Doe de ijsstukjes bij de dooiers. Voeg het bruiswater toe en klop met een garde los. Zeef de bloem en maizena erboven en voeg het zout toe. Klop heel kort met een vork tot een beslag. Er mogen nog klontjes in zitten.
Controleer of de olie heet genoeg is, door er een druppel beslag aan toe te voegen. Als het meteen begint te bruisen, dan is de olie heet genoeg.
Haal een kleine portie groenten door het beslag en laat vervolgens voorzichtig in de olie zakken. Frituur in ca. 2 min. goudbruin en haal met een schuimspaan uit de olie. Herhaal tot alle groenten en garnalen op zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer zo snel mogelijk.
combinatietip:Lekker met sojasaus om in te dippen.
achtergrondinfo:Gyoza vindt zijn oorsprong in China, waarie jiaozi heet. Deze Japanse versie wordt aan één kant gebakken en daarna gestoomd. Er zijn veel variaties voor de vulling, zoals garnaal, groente of zoals
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
225 g gepelde diepvries garnalen
2 middelgrote scharreleieren
300 ml bruisend mineraalwater
200 g verse sperziebonen
200 g koelverse bloemkoolroosjes
1 l frituurolie
2 ijsblokjes
200 g patentbloem
40 g maizena
1 tl zout