Lasagne met zomergroenten
Aan de slag
Zet de grill op de hoogste stand. Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een koekenpan, doe de helft van de ansjovis en de lente-ui erbij. Pers de ongepelde knoflook erboven. Hussel goed door elkaar. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes. Laat het topje van de asperge heel. Zet de topjes zolang opzij en doe de plakjes met een snufje peper en zout in de pan. Giet er een scheutje kokend water bij en blijf roeren.
Doe de erwten en tuinbonen in een pan en roer af en toe. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg samen met de room toe. Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen en voeg toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de hüttenkäse erbij. De consistentie moet romig en vloeibaar zijn.
Rasp de kaas. Vet de braadslee in en zet de braadslee op matig vuur. Bedek de bodem met een kwart van het groentemengsel. Dek af met lasagnevellen en een deel van de kaas. Herhaal dit tot het mengsel op is en sluit af met lasagnebladen. Roer een scheut water door de hüttenkäse en smeer dit erop. Doe de aspergetopjes met de helft van de olijfolie in een lege koekenpan, hussel ze even door elkaar en strooi ze over de lasagne. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Maak de lasagne af met de tijmblaadjes, de rest van de olijfolie en een flinke laag geraspte Parmezaanse kaas. Draai het vuur onder de braadslee hoog tot het begint te pruttelen. Zet de lasagne dan ca. 8 min. onder de grill tot er een goudbruine korst op zit.
Lasagne met zomergroenten
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008059_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
8 min. wachten
Aan de slag
Zet de grill op de hoogste stand. Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een koekenpan, doe de helft van de ansjovis en de lente-ui erbij. Pers de ongepelde knoflook erboven. Hussel goed door elkaar. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes. Laat het topje van de asperge heel. Zet de topjes zolang opzij en doe de plakjes met een snufje peper en zout in de pan. Giet er een scheutje kokend water bij en blijf roeren.
Doe de erwten en tuinbonen in een pan en roer af en toe. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg samen met de room toe. Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen en voeg toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de hüttenkäse erbij. De consistentie moet romig en vloeibaar zijn.
Rasp de kaas. Vet de braadslee in en zet de braadslee op matig vuur. Bedek de bodem met een kwart van het groentemengsel. Dek af met lasagnevellen en een deel van de kaas. Herhaal dit tot het mengsel op is en sluit af met lasagnebladen. Roer een scheut water door de hüttenkäse en smeer dit erop. Doe de aspergetopjes met de helft van de olijfolie in een lege koekenpan, hussel ze even door elkaar en strooi ze over de lasagne. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Maak de lasagne af met de tijmblaadjes, de rest van de olijfolie en een flinke laag geraspte Parmezaanse kaas. Draai het vuur onder de braadslee hoog tot het begint te pruttelen. Zet de lasagne dan ca. 8 min. onder de grill tot er een goudbruine korst op zit.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 lente-uitjes
46 g ansjovisfilets in olie in blik
6 tenen knoflook
700 g verse groene asperges
500 g diepvries tuinerwten
300 g diepvries tuinbonen
15 g verse munt
300 ml koffieroom
1 citroen
300 ml groentebouillon van tablet
500 g koelverse hüttenkäse kaas
100 g Parmigiano Reggiano
500 g verse lasagnebladen
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
braadslee (30 x 35 cm), ingevet