In pan rozijnen met citroensap, appelsap en chilipoeder aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot vocht verdampt is. Laten afkoelen. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden. In schaal rozijnen, amandelen en basilicum door elkaar scheppen. Zo nodig op smaak brengen met zout, peper en snufje chilipoeder.
Gerelateerde recepten
Amandel-rozijnensalsa

bijgerecht
6 personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In pan rozijnen met citroensap, appelsap en chilipoeder aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot vocht verdampt is. Laten afkoelen. Intussen in droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Basilicumblaadjes in dunne reepjes snijden. In schaal rozijnen, amandelen en basilicum door elkaar scheppen. Zo nodig op smaak brengen met zout, peper en snufje chilipoeder.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
150 g rozijnen
2 eetlepels citroensap
150 ml appelsap
3 theelepels chilipoeder
3 eetlepels amandelschaafsel
1 zakje verse basilicum
0 zout
0 (versgemalen) peper