Captain's dinner van familie Heijn

Hét familierecept van de familie Heijn.

440 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze in 6 min. beetgaar. Laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de augurk in blokjes. Bak het spek in een koekenpan op laag vuur in 30 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.

  2. Breng voor de piccalilly water, azijn, geelwortel, gembersiroop en suiker aan de kook. Voeg al roerend de allesbinder toe. Laat binden en zet het vuur laag. Voeg de bloemkool, peen, augurk en zilveruitjes toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

  3. Verwarm de kapucijners met het vocht, maar laat ze niet koken. Serveer de kapucijners met het spek en de piccalilly. Bon appétit!

  • bewaartipJe kunt de piccalilly maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Captain's dinner

    Instructievideo - 02:07 min.

Captain's dinner van familie Heijn

Hét familierecept van de familie Heijn.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig