Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze in 6 min. beetgaar. Laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de augurk in blokjes. Bak het spek in een koekenpan op laag vuur in 30 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Breng voor de piccalilly water, azijn, geelwortel, gembersiroop en suiker aan de kook. Voeg al roerend de allesbinder toe. Laat binden en zet het vuur laag. Voeg de bloemkool, peen, augurk en zilveruitjes toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
Verwarm de kapucijners met het vocht, maar laat ze niet koken. Serveer de kapucijners met het spek en de piccalilly. Bon appétit!
Captain's dinner van familie Heijn
Hét familierecept van de familie Heijn.
- bewaartipJe kunt de piccalilly maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Captain's dinner
Instructievideo - 02:07 min.
Gerelateerde recepten
Captain's dinner van familie Heijn
Hét familierecept van de familie Heijn.

hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de winterpeen in blokjes van 1 cm en kook ze in 6 min. beetgaar. Laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de augurk in blokjes. Bak het spek in een koekenpan op laag vuur in 30 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Breng voor de piccalilly water, azijn, geelwortel, gembersiroop en suiker aan de kook. Voeg al roerend de allesbinder toe. Laat binden en zet het vuur laag. Voeg de bloemkool, peen, augurk en zilveruitjes toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.
Verwarm de kapucijners met het vocht, maar laat ze niet koken. Serveer de kapucijners met het spek en de piccalilly. Bon appétit!
bewaartip:Je kunt de piccalilly maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g bloemkool
125 g winterpeen
4 el zilveruitjes zoetzuur
100 g zoetzure augurken
250 g gerookte spekblokjes
250 ml kraanwater
200 ml witte wijnazijn
3 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
3 el gembersiroop
3 el kristalsuiker
60 g allesbinder
2 el dijonmosterd
990 g jonge kapucijners in pot