Aardappeltatin

Knapperig bladerdeeg, tijmaardappeltjes en zongerijpte olijven. En dat allemaal in één heerlijk bijgerecht.

425 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 45 min. oventijd / 5 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Kook de krieltjes in de schil 15 min. in water met zout. Giet af, laat iets afkoelen en halveer. Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier. Ris de blaadjes van de tijm, verdeel over het bakpapier en bestrooi met de suiker en zout naar smaak.

  3. Leg de krieltjes erop met de platte kant naar onderen. Verdeel de tomaten en olijven ertussen. Bedek met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en stop de randen goed in. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen en keer op een groot bord. Bon appétit!

  • Aardappeltatin

    Instructievideo - 02:18 min.

Aardappeltatin

Knapperig bladerdeeg, tijmaardappeltjes en zongerijpte olijven. En dat allemaal in één heerlijk bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig