Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.
Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.
Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.
Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
Brownies met pistache en karamel
Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten!
- bewaartipJe kunt de brownies maximaal 3 dagen bewaren in een afgesloten blik of bakje.
Brownies
Instructievideo - 02:55 min.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gerelateerde recepten
Brownies met pistache en karamel
Chocoholics, opgelet. Brownies met een karamel-slagroomlaag en... pistachenoten!

25 porties
205 kcal
30 min. bereiden
3 uur wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de vorm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een pan op laag vuur. Neem van het vuur zodra deze gesmolten zijn.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schrap met een mespunt het merg eruit. Klop de eieren en het vanillemerg 5 min. met een mixer. Voeg al mixend de basterdsuiker toe en schenk het chocomengsel erbij. Spatel bloem, cacao en zout erdoor. Schep in de vorm.
Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat de brownies uit de oven 3 uur afkoelen.
Rooster de noten in ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
Breng het water met de kristalsuiker in een steelpan op laag vuur aan de kook. Laat karamelliseren tot diepbruin. Voeg de slagroom toe. Roer in 8 min. op laag vuur tot een gladde massa.
Voeg de noten toe en schenk over de cake. Laat afkoelen en snijd in vierkantjes.
bewaartip:Je kunt de brownies maximaal 3 dagen bewaren in een afgesloten blik of bakje.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 25 porties)
165 g ongezouten roomboter
200 g chocolade extra puur 70%
1 vanillestokje
4 middelgrote scharreleieren
165 g donkere basterdsuiker
2 el tarwebloem
1 el cacaopoeder
1 tl zout
95 g gepelde pistachenoten
100 ml kraanwater
200 g fijne kristalsuiker
125 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakvorm (20 x 20 cm)
bakpapier