Slagroomtaart met roos

De roos heb je zo gevouwen, met de taart ben je iets langer bezig. Maar lékker dat 'ie is!

640 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden / 45 min. oventijd / 4 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Snijd het vanillestokje open in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de boter met 250 g suiker en het vanillemerg in 10 min. luchtig met een mixer. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Spatel het bakmeel luchtig door het mengsel en doe in de springvorm. Bak de cake ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 4 uur afkoelen.

  2. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

  3. Maak de roos: kneed een peervormig rozenknopje van marsepein. Maak van de rest een rolletje en snijd in 10 gelijke stukjes. Vorm er balletjes van en druk die plat tot bloemblaadjes. Vouw ze 1 voor 1 om het rozenknopje.

  4. Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 gelijke plakken. Bestrijk de onderste laag met de helft van de jam en leg de volgende laag erop. Bestrijk met de rest van de jam en leg de bovenkant erop.

  5. Klop de slagroom stijf met 2 el suiker en bestrijk de taart er rondom mee. Plak het amandelschaafsel tegen de zijkant van de taart en leg de roos erbovenop.

  • Marsepein maken

    Instructievideo - 01:41 min.

Slagroomtaart met roos

De roos heb je zo gevouwen, met de taart ben je iets langer bezig. Maar lékker dat 'ie is!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig