Biefstuk stroganoff

315 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur. Voeg na 1 min. opnieuw 25 g boter toe. Keer halverwege. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een warm bord onder een deksel.

  2. Fruit ondertussen de ui 2 min. in dezelfde pan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg met de paprika toe aan de ui en bak 2 min. mee. Schuif de groente naar de zijkant en schenk de wodka in de pan. Laat op hoog vuur 1 min. koken om de alcohol te verdampen. Pas op: de damp kan vlam vatten, dus houd afstand en zet de afzuigkap van tevoren even uit. Voeg de room toe. Schep om en serveer de saus bij de biefstuk.

  • algemeenPrei over? Gebruik de rest in een lekkere Gevulde tomaten-groentesoep (zie recept elders op ah.nl/recepten).
  • Biefstuk met pepersaus maken

    Instructievideo - 04:54 min.

Biefstuk stroganoff

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig