Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur. Voeg na 1 min. opnieuw 25 g boter toe. Keer halverwege. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Fruit ondertussen de ui 2 min. in dezelfde pan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg met de paprika toe aan de ui en bak 2 min. mee. Schuif de groente naar de zijkant en schenk de wodka in de pan. Laat op hoog vuur 1 min. koken om de alcohol te verdampen. Pas op: de damp kan vlam vatten, dus houd afstand en zet de afzuigkap van tevoren even uit. Voeg de room toe. Schep om en serveer de saus bij de biefstuk.
- algemeenPrei over? Gebruik de rest in een lekkere Gevulde tomaten-groentesoep (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Gerelateerde recepten
Biefstuk stroganoff

bijgerecht
4 personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur. Voeg na 1 min. opnieuw 25 g boter toe. Keer halverwege. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Fruit ondertussen de ui 2 min. in dezelfde pan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg met de paprika toe aan de ui en bak 2 min. mee. Schuif de groente naar de zijkant en schenk de wodka in de pan. Laat op hoog vuur 1 min. koken om de alcohol te verdampen. Pas op: de damp kan vlam vatten, dus houd afstand en zet de afzuigkap van tevoren even uit. Voeg de room toe. Schep om en serveer de saus bij de biefstuk.
algemeen:Prei over? Gebruik de rest in een lekkere Gevulde tomaten-groentesoep (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 biefstukken
50 g boter
1 ui
½ prei
1 rode paprika
100 ml wodka
1 bekertje zure room