Exotisch fruitsorbetijs
Aan de slag
In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Passoa erdoor roeren en laten afkoelen. Papaja schillen, halveren, pitjes verwij-deren en vruchtvlees in blokjes snijden. In keukenmachine papaja en sap pureren. Mengsel in diepvriesbak scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 2 à 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk 1/2 uur met vork goed doorroeren om kristalvorming te voorkomen.
IJs uit diepvries nemen. Passievruchten wassen en halveren. Carambola wassen en smalste uiteinden eraf snijden. Rest in 4 mooie plakken snijden. Sterren op midden van vier borden leggen. Uitsteekring om ster zetten en ijs erin scheppen. Ring weghalen. Halve passievrucht erop leggen.
Exotisch fruitsorbetijs
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001165_612x450_JPG.jpg)
nagerecht
null personen
85 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
In pan aardbei-sinaasappelsap met suiker aan de kook brengen en in ca. 5 minuten iets laten inkoken. Passoa erdoor roeren en laten afkoelen. Papaja schillen, halveren, pitjes verwij-deren en vruchtvlees in blokjes snijden. In keukenmachine papaja en sap pureren. Mengsel in diepvriesbak scheppen, afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 2 à 4 uur laten bevriezen. Mengsel elk 1/2 uur met vork goed doorroeren om kristalvorming te voorkomen.
IJs uit diepvries nemen. Passievruchten wassen en halveren. Carambola wassen en smalste uiteinden eraf snijden. Rest in 4 mooie plakken snijden. Sterren op midden van vier borden leggen. Uitsteekring om ster zetten en ijs erin scheppen. Ring weghalen. Halve passievrucht erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)½ fles sinaasappel-aardbeisap
2 eetlepels suiker
1½ eetlepel Passoa (slijter)
½ papaja
2 passievruchten
1 carambola
Dit heb je nodig
keukenmachine
plasticfolie
diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
uitsteekring doorsnede ca. 5 cm