Paprika-broodsalade

260 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur 5 min. bereiden / 25 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze ca. 25 min. in de oven. Het vel mag zwart worden. Leg ze in een plastic zak, sluit af en laat afkoelen. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Laat de oven aan staan. Klop in een kom 4 el olie, de azijn, honing en het zout tot een dressing. Doe de paprika, tomaat, ui en kappertjes erbij en schep om. Laat tot gebruik afgedekt staan.

  2. Scheur het brood in stukken en doe in de ovenschaal. Meng 2 el olie met de knoflook en zout naar smaak. Besprenkel het brood hiermee en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om. Laat uit de oven 5 min. afkoelen. Meng het basilicum door de salade. Serveer direct.

  • Paprika's roosteren en ontvellen

    Instructievideo - 01:07 min.

Paprika-broodsalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig