Verhit de boter in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan. Bak de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de peen en krieltjes toe en roerbak 10 min. mee. Doe de prei erbij en bak 2 min. mee. Leg de deksel op de pan en stoof in 5 min. gaar.
Voeg de gehaktballetjes, crème fraîche en mosterd toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met fijngesneden dille en eventueel extra mosterd.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Gerelateerde recepten
Zweedse balletjes

hoofdgerecht
4 personen
780 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 10 min. bruin en gaar. Neem uit de pan. Bak de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de peen en krieltjes toe en roerbak 10 min. mee. Doe de prei erbij en bak 2 min. mee. Leg de deksel op de pan en stoof in 5 min. gaar.
Voeg de gehaktballetjes, crème fraîche en mosterd toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met fijngesneden dille en eventueel extra mosterd.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
25 g boter
1 schaal Zweedse balletjes
2 uien
500 g winterpeen
2 zakken krieltjes
1 prei
1 beker crème fraîche
3 el mosterd