Maak in een ruime schaal een marinade van het basilicum, de knoflook, 6 el olie en het zout. Voeg de tomaten en mozzarella toe en schep om.
Breng een pan water met wat zout en 1 el olie aan de kook en kook de lasagnebladen in 8 min. beetgaar. Giet af.
Leg op 4 borden 1 lasagneblad en bedek met van de tomaat en mozzarella. Leg er wat rucola op en dek af met 1 lasagnevel. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een lasagnevel. Schep de achtergebleven marinade over de lasagne. Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.
Gerelateerde recepten
Lasagnesalade

hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak in een ruime schaal een marinade van het basilicum, de knoflook, 6 el olie en het zout. Voeg de tomaten en mozzarella toe en schep om.
Breng een pan water met wat zout en 1 el olie aan de kook en kook de lasagnebladen in 8 min. beetgaar. Giet af.
Leg op 4 borden 1 lasagneblad en bedek met van de tomaat en mozzarella. Leg er wat rucola op en dek af met 1 lasagnevel. Maak zo nog 2 lagen, eindig met een lasagnevel. Schep de achtergebleven marinade over de lasagne. Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bakje verse basilicum
½ teen knoflook
7 el olijfolie
1 tl zout
8 trostomaten
2 mozzarella
1 pak lasagnebladen
1 zak rucola