Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker en zout toe en bak nog 3-4 min. tot de suiker goudbruin is (gekaramelliseerd).
Blus af met de cider en laat de saus 7 min. inkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Lekker met gebakken varkensfiletlapjes en puree.
- algemeenU kunt deze saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.
- algemeenLiever alcoholvrij? Vervang de cider door dezelfde hoeveelheid appelsap.
Gerelateerde recepten
Cidersaus met appeltjes

bijgerecht
4 personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker en zout toe en bak nog 3-4 min. tot de suiker goudbruin is (gekaramelliseerd).
Blus af met de cider en laat de saus 7 min. inkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Lekker met gebakken varkensfiletlapjes en puree.
algemeen:U kunt deze saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.
algemeen:Liever alcoholvrij? Vervang de cider door dezelfde hoeveelheid appelsap.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 stevige appel
30 g boter
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 flesje cider
1 mespunt nootmuskaat