Cidersaus met appeltjes

110 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de suiker en zout toe en bak nog 3-4 min. tot de suiker goudbruin is (gekaramelliseerd).

  2. Blus af met de cider en laat de saus 7 min. inkoken. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Lekker met gebakken varkens­filetlapjes en puree.

  • algemeenU kunt deze saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur.
  • algemeenLiever alcoholvrij? Vervang de cider door dezelfde hoeveelheid appelsap.

Cidersaus met appeltjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig